Welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere jongens en meisjes van jouw leeftijd? Kom dan kijken bij de welpen van de Woudlopers!

Iedere zaterdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur draaien de welpen hun opkomst.

Vanwege een hoog aantal leden hanteren wij nu helaas een wachtrij. Komen kijken mag, maar weet dan wel dat het even kan duren voordat je lid kan worden.

Wie zijn de Welpen?

De welpen zijn de kleine, jonge wolven die voorkomen in het Jungle Boek. Een wolvenhorde onder leiding van oude, wijze wolf Akela nemen een jongen genaamd Mowgli op in de groep en voeden deze op zoals ze dat met kleine wolven doen.

Wat doen de Welpen?

Bij de Welpen zijn er veel verschillende soorten opkomsten. Naast echte scoutingbezigheden als knopen leggen, broodjes bakken boven een kampvuur en speurtochten is er ook veel ruimte voor sport en spel. Heb je wel eens ijsklontjes gesmokkeld in het bos? Of levend Stratego gespeeld? Wat te denken van een spannend sluipspel in het donker? Bij de welpen doe je het allemaal en meer!

Hoe zit het dan met de leiding?

De welpen worden natuurlijk niet los in het bos gelaten maar hebben een ervaren leidingteam. Alle leiding zijn figuren uit het Jungle Boek en worden geleid door Akela.

De leiding is een jonge enthousiaste groep vrijwilligers die iedere zaterdag een gehele opkomst verzorgen. Bovendien heeft de leiding kwalificaties behaald. Ook zorgen we ervoor dat er altijd leiding aanwezig is met een EHBO of soortgelijke kwalificatie.

De leiding van de Welpen

Hugo (Akela) (teamleider)

Joris (Mang)

Cato (Raksha)

Bijzondere Opkomsten

Naast de gewone opkomsten van half 3 tot half 5 is er van tijd tot tijd een speciale opkomst. Hierbij kan je denken aan een ouder-kind opkomst, jungledag, nestwedstrijden of een uitje naar een pretpark!

Jaarlijks terugkerend zijn er 3 weekendkampen waarbij we een nachtje in het eigen gebouw blijven slapen. Aan het eind van het seizoen is er bovendien een zomerkamp, een week lang logeren we dan in het gebouw van een andere scoutinggroep. Bovendien hebben de zomerkampen altijd een thema. Vorige thema’s waren reis rond de wereld, Super Mario of superhelden! Voor zowel welpen als welpenleiding het hoogtepunt van het jaar!

Kan ik zomaar komen kijken?

Ja! Je kan 4 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van de Woudlopergroep en van Scouting Nederland. Je bent dus van harte welkom!

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met de teamleider Hugo per mail via welpenvdwoudlopers@gmail.com

Vanwege een hoog aantal leden hanteren wij nu helaas een wachtrij. Komen kijken mag, maar weet dan wel dat het even kan duren voordat je lid kan worden.