Verkenners

Lijkt het je leuk om over één touw boven een sloot voortbewegen, een race houden met je eigen gemaakte kar, je eigen eten koken op een houtvuur of om een spel te spelen? Kom dan kijken bij verkenners van de Woudlopers!

Elke zaterdag hebben de verkenners opkomst van 14.00 uur tot 16.30 uur

.

Wie zijn de Verkenners?

Verkenners zijn jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar oud. Bij de verkenners ligt veel nadruk op zelfstandigheid. Bij veel activiteiten gaan de verkenners in vaste groepjes (patrouilles) zelf aan de gang onder leiding van de oudste verkenners: Hun PL (patrouilleleid(st)er) en hun APL (assistent patrouilleleid(st)er). De leiding heeft dus een ondersteunende en begeleidende functie en zorgt voor de activiteiten.

Wat doen de Verkenners?

Je kan dan een grote diversiteit aan activiteiten verwachten. Wat denk je bijvoorbeeld van je eigen katapult pionieren, geld verdienen tijdens een beursspel of een ei bakken op een zelfgemaakt kookstel?

Iedere opkomst heeft één van de patrouilles dienstpatrouille. De leden van deze patrouille moeten voor de opkomst de vlaggenmast gereed maken en na de opkomst (ongeveer een kwartiertje) helpen met opruimen.

Hoe zit het dan met de leiding?

De verkenners worden begeleid door een leidingteam met jarenlange ervaring.

De leiding is een jonge enthousiaste groep vrijwilligers die iedere zaterdag een gehele opkomst verzorgt. Bovendien heeft de leiding verschillende cursussen behaald. Ook zorgen we ervoor dat er altijd leiding aanwezig is met een EHBO of soortgelijke kwalificatie.

De leiding van de Verkenners

Daniël (teamleider)

Jasper

Olaf

Victor

Evi

Stijn

Bijzondere Opkomsten

Naast de gewone opkomsten zijn er regelmatig bijzondere opkomsten bij de verkenners. Elk jaar terugkerend zijn de insigne opkomsten. Dit zijn opkomsten dat de verkenners werken aan scoutingtechnieken zoals hiken, knopen en vuur maken. Ook hebben de verkenners in ieder geval één keer per jaar een uitje naar bijvoorbeeld een pretpark!

Naast deze dagactiviteiten hebben de verkenners ook een aantal keer per jaar een weekendkamp. Deze kampen hebben altijd een thema. Zo is er een VaMaZoDo kamp (een kamp waar je ouders mee mogen en ervaren hoe het is om verkenner te zijn), IJsberenweekend, de onderlinge en regionale Scoutingwedstrijden. Tijdens deze kampen slapen de verkenners in tenten en koken ze zelf in hun eigen gebouwde keukentent.

Als afsluiting is er ieder jaar een zomerkamp. Hierbij gaan de verkenners in of net buiten Nederland een week kamperen.

Kan ik zomaar komen kijken?

Ja! Je kan 4 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van de Woudlopergroep en van Scouting Nederland. Je bent dus van harte welkom!

 

 

 

 

 

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met de teamleider Daniël per mail via verkenners@woudlopers.nl.