Rowans

Rowans (ook wel Explorers) zijn jongeren van 14 t/m 17 jaar. Zij zitten qua leeftijd tussen de verkenners en de stam.

Ook de rowans houden elke week een opkomst, namelijk: op vrijdagavond van 20:15 tot 22:15. Elke week zijn twee rowans de klos: het is dan hun beurt om het programma te verzorgen. Dit programma moet zo’n twee en een half uur duren. Na afloop wordt de bar geopend en is het tijd voor gezelligheid.
Het idee van de rowans is, dat zij alles wat zij doen ook zelf organiseren. Er zijn wel drie begeleiders bij die de rowans, waar nodig, helpen.

Wie zijn de Rowans?

De rowans hebben een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een materiaalmeester en een barcommissie welke de bar in beheer heeft. De rowans houden natuurlijk ook speciale opkomsten en kampen. Dingen als laserquesten, klimmen en nog veel meer.

Wat doen de Rowans?

Naast de gewone opkomsten gaan ook de Rowans op kamp, in de zomervakantie meestal naar het buitenland en tijdens weekendkampen blijven wij meestal binnen Nederland. In voorgaande jaren zijn wij op kamp geweest naar landen als: Wales, België, Frankrijk en Zwitzerland. Afgelopen jaar zijn de rowans weer naar Zwitserland (Kandersteg) geweest. Hier is veel gewandeld, hebben we een cursus ijsklimmen gedaan en hebben we een gletsjertocht gemaakt.

Hoe zit het dan met de leiding?

De Rowans bepalen zelf de inhoud van hun opkomsten en kampen. Er is geen leiding, alleen een begeleiding om er voor te zorgen dat alles goed en gezellig verloopt.

Kan ik zomaar komen kijken?

Ja! Je kan 4 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van de Woudlopergroep en van Scouting Nederland. Je bent dus van harte welkom!