Rowans

Rowans (ook wel Explorers) zijn jongeren van 15 t/m 18 jaar. Zij zitten qua leeftijd tussen de verkenners en de stam.

Ook de rowans houden elke week een opkomst, namelijk op vrijdagavond van 20:00 tot 22:15. Elke week zijn er twee rowans aan de beurt: aan hen de taak om het programma te verzorgen. Dit programma moet zo’n twee uur duren. Na afloop wordt de bar geopend en is het tijd voor gezelligheid onder het genot van een drankje en/of hapje.

Wie zijn de Rowans?

De rowans organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep rowans goed loopt. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld wandklimmen, lasergamen of andere uitdagende activiteiten zijn!

Wat doen de Rowans?

Naast de gewone opkomsten gaan ook de Rowans op kamp, in de zomervakantie meestal naar het buitenland en tijdens weekendkampen blijven wij meestal binnen Nederland. In voorgaande jaren zijn wij op kamp geweest naar landen als: Duitsland, België, Denemarken en Zwitzerland. Afgelopen jaar zijn de rowans naar Duitsland geweest. Hier is gewandeld, hebben we een Berlijn bezocht, hebben we gekanood en een boomtoppen parcours afgelegd.

Hoe zit het dan met de leiding?

De Rowans bepalen zelf de inhoud van hun opkomsten en kampen. Daardoor is er geen leiding die het programma bedenkt. Wel is er begeleiding. Die kan helpen bij het organiseren van een grotere activiteit (klimmen, lasergamen etc.), een weekendkamp en natuurlijk het zomerkamp.

Kan ik zomaar komen kijken?

Ja! Je kan 4 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van de Woudlopergroep en van Scouting Nederland. Je bent dus van harte welkom!

Stuur een mail naar Joris (teamleider): rowans@woudlopers.nl