Lid worden?

Je hebt waarschijnlijk de hele website al bekeken en bent natuurlijk razend enthousiast geworden! Tijd om contact op te nemen met de Woudlopers om te zien wat de mogelijkheden zijn.

 

Ik wil een kijkje komen nemen bij één van de speltakken, kan dat?
Uiteraard! Bij de Woudlopers is er geen sprake van een ledenstop of een wachttijd. Wil je dus komen kijken, neem dan contact op met een speltak!

Je kan bij de Woudlopers vier opkomsten meedraaien. Zo krijg je een goed beeld wat het spelaanbod is en of je scouting supergaaf vindt.

 

Ik vond de kijk-opkomsten erg leuk! Hoe kan ik lid worden?
Als je de opkomsten erg leuk vond, kan je natuurlijk lid worden van de Woudlopersgroep. Je wordt dan in overleg met de leiding geïnstalleerd bij de speltak. Dan ben je niet alleen lid van de Woudlopers, maar ook van Scouting Nederland!

Als lid van Scouting Nederland krijg je een Scoutcard, het bewijs dat je lid bent van scouting. Daarmee kan je leuke kortingen krijgen via de Scoutshop van Scouting Nederland, en bij bijvoorbeeld berghutten. Daarnaast krijg je vier keer per jaar het Scouting Magazine van jouw speltak thuisgestuurd.

 

Wat zijn de kosten?
Je betaalt een contributie aan de Woudlopers. Voor een indicatie van de kosten per jaar kan je contact met ons opnemen via info@woudlopers.nl . Daarnaast is er een compleet uniform (blouse, das, insignes) nodig. De blouse is vaak tweedehands te verkrijgen bij ons, of nieuw bij de Scoutshop. Als alles nieuw wordt aangeschaft zit je op ongeveer € 50,00. Bij een tweedehands uniform liggen die kosten uiteraard een stuk lager. Bij elke speltak moet er een nieuw uniform aangeschaft worden.

Daarnaast zijn er kosten voor kampen en eventuele uitstapjes. Bij deze uitstapjes krijgen wij met scouting vaak korting, en hoeft er maar de helft van de normale kosten betaald te worden. Kosten voor weekendkampen zijn verschillend maar liggen bij alle speltakken rond de € 15,00 per kamp. Voor een week zomerkamp bij de welpen en verkenners liggen de kosten tussen de € 110,00 en € 150,00.

Wil je graag lid worden maar hebben jullie hiervoor geen financiële middelen? Het Jeugdcultuurfonds helpt. Lees hierover verder op deze pagina.

Ik wil me inschrijven bij de Woudlopers in Zeist. Hoe doe ik dit?
Door het aanmeldingsformulier woudlopers zeist en het Gezondheidsformulier in te vullen en op te sturen naar ledenadministratie@woudlopers.nl of aan één van de teamleiders te geven.

Als ik nog vragen heb, met wie kan ik dan contact opnemen?
Je kan contact opnemen met de teamleiders van de speltakken.

Zie daarvoor de pagina van de desbetreffende speltak op deze website.

Mijn kind wil graag lid worden, maar we hebben weinig financiële middelen. Wat nu?
Wilt uw kind graag bij ons op scouting maar kunt u het niet betalen? Het Jeugdcultuurfonds betaalt cultuurlessen of materialen voor kinderen wiens ouders geen financiële mogelijkheden hebben hiervoor. Hoe werkt het? De leiding op scouting of iemand van een hulpverlenende instantie kan een aanvraag voor u doen op de website www.allekinderendoenmee.nl. Vul de ouderkaart in en geef deze aan de intermediair. Nadat het Jeugdcultuurfonds de aanvraag heeft goedgekeurd, kan uw kind drie weken later op scouting! Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdcultuurfonds.nl.