Bevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij tussen de 4 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van de Woudlopers! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

Elke zaterdag hebben de bevers opkomst van 14.30 uur tot 16.30 uur.

 

Wie zijn de bevers?

De bevers zijn kinderen van 4 tot 7 jaar oud. De naam bevers komt van het Canadese scoutingverhaal, ‘Vrienden van het bos’. Dit verhaal is eigenlijk het originele scoutingverhaal voor de bevers en spreekt ons erg aan. De meeste leiding heeft ook namen uit het verhaal. Het hele verhaal is te vinden op deze website: http://tinyurl.com/beververhaal (of vertaalde versie: http://tinyurl.com/beververhaal1)

Wat doen de bevers?

Elke week maakt een van de leiding een programma. Deze programma’s verschillen allemaal van inhoud en thema. We beginnen elke opkomst met het beverlied, en de vlag. Het programma van de bevers kan bijvoorbeeld bestaan uit een smokkelspel, tikspel, knutselen, of een speurtocht lopen. We proberen wel zo veel mogelijk naar buiten te gaan.

Zijn er ook nog bijzondere opkomsten?

Jazeker! Zo gaan we een keer per jaar een weekend op zomerkamp in ons eigen gebouw, maar gaan we ook wel eens naar de kinderboerderij of naar het strand en elk jaar hebben we een uitje naar bijvoorbeeld een museum.

Hoe zit het dan met de leiding?

De bevers worden natuurlijk niet los in het bos gelaten maar hebben een ervaren leidingteam.

De leiding is een jonge enthousiaste groep vrijwilligers die iedere zaterdag een gehele opkomst verzorgt. Bovendien heeft de leiding verschillende cursussen behaald. Ook zorgen we ervoor dat er altijd leiding aanwezig is met een EHBO of soortgelijke kwalificatie.

  

Kan ik zomaar komen kijken?

Ja! Je kan 4 opkomsten komen kijken. Daarna kan je geïnstalleerd worden en word je lid van de Woudlopergroep en van Scouting Nederland. Je bent dus van harte welkom!

Leiding van de bevers

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met Janna (Pink) per mail via bevers@woudlopers.nl.

Reacties zijn gesloten.