Speltakken

De Woudlopersgroep bestaat uit vijf leeftijdsgroepen (speltakken):

De bevers: vanaf 4,5 t/m 7 jaar. Een zaterdagmiddag bij de bevers kan bestaan uit gave smokkelspellen, bijzondere knutsels en uitdagende speurtochten. Ook gaan we wel eens dieren aaien in de kinderboerderij, op logeerweekend op eigen gebouw en hebben we een keer per jaar een uitje.

De welpen: vanaf 7 t/m 11 jaar. Ze doen vooral grote spelen, sporten en activiteiten in het bos. Er zijn weekendkampen in het eigen gebouw en één keer per jaar een zomerkamp van een week in een ander gebouw.

De verkenners: vanaf 11 t/m 15 jaar. Ze doen grote spelen en activiteiten o.a. met hout en touw. Zij hebben weekendkampen en één keer per jaar een zomerkamp van een week in tenten.

De Camelot rowans: vanaf 15 t/m 17 jaar. Zij doen grote (zelfgemaakte) spelen in de avonduren. De rowans hebben weekendkampen in Nederland en één keer per jaar een zomerkamp van een week, meestal in het buitenland. Na afloop van de opkomsten blijven de Rowans nog gezellig iets drinken.

De Sint Joris stam: vanaf 18 jaar en ouder. Zij maken zelf de programma’s voor de avonduren. Zij hebben af en toe weekendkampen en gaan ’s zomers kamperen in het buitenland.

De overstap van de ene speltak naar de andere (het zgn. overvliegen) vindt in overleg met de leiding één keer per jaar plaats aan het begin van het seizoen.

Als je geïnteresseerd bent kan je meer lezen over lid worden.

  

 

Reacties zijn gesloten.